En ny trädgård växer fram

Ett blankt papper. En ny trädgård växer fram. Jag älskar den här fasen. Skapandet. Uppbyggnaden. Ingen trädgård är den andra lik utan anpassas efter just den tomtens förutsättningar. Det är som att lägga ett pussel där varje pusselbit är viktig och fyller en funktion. När pusslet är lagt känns trädgården komplett.

Mötet med kund är bland det roligaste jag vet. Att lyssna in deras önskemål och behov. Deras drömmar och tankar. Vara lyhörd och ödmjuk. Ta in grundstrukturen men samtidigt flyga upp och se helikopterperspektivet och trädgården i sin helhet för att sedan djupdyka ner i detaljer. Att se nya tänkbara möjligheter och visualisera trädgården är en av mina styrkor.

Att designa en trädgård handlar till stor del om att hitta rätt balans mellan design, funktion och hållbarhet. Att bygga upp en bra struktur och ett formspråk som passar huset och omgivningen. Välja material och växter så att det blir en långsiktig och hållbar plan för hela trädgården. Att presentera sitt förslag för kund är lika pirrigt varje gång. Få höra deras feedback och kommentarer är viktigt för mig. En kund skrev nyligen ”Du har ritat trädgården som jag har drömt om sedan fem års ålder”. Jag blir nästan tårögd.

Jag har världens bästa jobb.

Du kanske kommer gilla även detta inlägg: Skapa en drömträdgård med en trädgårdsdesigner

ALBA STUDIO på Instagram

Vill du ha tips, inspiration och kunskap för din trädgård? Spana in vårt instagramkonto @albastudio.se.