Skip to content

VÅRA TJÄNSTER

Vad kostar det att anlita en trädgårdsdesigner? Vårt designpaket är baserat på tomtens storlek så du enkelt kan se vad det kostar redan från början. Vi erbjuder även trädgårdsrådgivning, plantering- och belysningsplan. 

Tjänster

Trädgårdsritning

En komplett och genomarbetad ritning för hela trädgården. 

ALABSTUDIO_tradgardsplanering

Planera din trädgård

Ett kreativt möte där vi tillsammans planerar din trädgård.

Tjänster

Rådgivning

Under 1-1,5 timme träffas vi i din trädgård där vi ger dig tips och idéer. 

Tjänster

Övriga tjänster

Vi hjälper dig med belysningplan, planteringsplan och markplan.

TRÄDGÅRDSRITNING

I vårt designpaket lägger vi fokus på form, funktion och design. Du får en genomarbetad och långsiktig plan för hela trädgården. Vi ser din trädgård med nya ögon och möjligheter som finns för att nyttja ytorna på bästa sätt. Alla projekt är unika och anpassade efter dina önskemål och behov och utifrån platsens förutsättningar. 

VAD KOSTAR DET?

Priset baseras på tomtyta och komplexitet/terräng. 

DESIGNPAKET 3D
< 500 kvm = 28.000 – 35.000kr
500-2000 kvm = 35.000 – 42.000kr
> 2000 kvm = 42.000 – 50.000kr

Resor inom två mils radie från Kullavik ingår i priset. För längre restid tillkommer 500 kr/timme. Gäller vardagar. Kostnad för extra inmätningen av tomt kan tillkomma beroende på komplexitet och nivåskillnader. 

______________________

DESIGNPAKET 2D
Designpaketet går att anpassa och få utan 3D-bilder. Pris enligt offert.

_______________________

MINDRE UPPDRAG – 1.280 kr/tim
För mindre uppdrag, ex uteplats, poolområde eller entré gäller offert utifrån timpris. 

_______________________

UPPDRAG PÅ DISTANS
Jag tar uppdrag på distans. Pris enligt offert.

designpaketet_4bilder
designpaketet_4bilder_mobil

Det här ingår i designpaketet:

 • Rundvandring i trädgården – vi startar vårt möte med en rundvandring i trädgården där ni berättar om era önskemål och behov.
 • Kreativt uppstartsmöte – efter rundvandringen sätta vi oss ner och planera trädgården i grova drag. Vi tycker det är viktigt och roligt att ni är med i den kreativa fasen. Rundvandringen och möte tar ca 2 timmar.
 • Platsanalys –  vi lägger till viktiga mått som tomtkartan inte visar.
 • En skalenlig illustrationsplan i 2D (ritning ovanifrån) som visar din trädgårds nya design. Ej bygglovshandlingar.
 • 3D-vyer – flera 3Dbilder som hjälper er att visualisera vår gemensamma vision för er trädgård.
 • Moodboard – beskrivande bilder som visar hur våra idéer för er trädgård ska se ut. 
 • Materialval – generella förslag för de hårda ytor som marksten, altan eller grus. Vill du ha en detaljerad markplan med mängdberäkning och mönsterläggning, sort och storlek kan du lägga till vår tilläggstjänst “Markplan”.
 • 8 karaktärsväxter med skötselråd som passar just ditt läge, jord och önskemål. Vill du ha förslag på fler växter kan du lägga till vår tilläggstjänst ”Planteringsplan”.
 • Belysningsplan – det ingår en belysningsplan från Markbelysning i designpaket 3D. De använder In-Lites produkter i belysningsplanen.
 • Digital presentation som skickas till dig via epost. Du får tid att i lugn och ro gå genom vårt förslag. Vi bokar in ett uppföljande telefonmöte för genomgång och feedback. En revidering av planen ingår i priset.
 • Slutgiltig illustrationsplan – det här underlaget tar du vidare till en trädgårdsanläggare.

Vill du bläddra i ett tidigare projekt och läsa om processen?

PLANERA DIN TRÄDGÅRD

Ett kreativt trädgårdsmöte där vi tillsammans planerar din trädgård i grova drag. Under två timmar pratar vi önskemål och behov, kikar på inspirationsbilder och diskuterar material och tänkbara lösningar. Med hjälp av er tomtkarta och våra trädgårdssymboler placerar vi ut och hittar lämpliga platser för alla funktioner som du vill ha i trädgården. Det ingår ingen färdig och detaljerad ritning i denna tjänst men efter mötet får du en översiktsplan med anteckningar där alla funktionerna, i symbolform, är utplacerade med en tillhörande moodboard. Målet med mötet är att du ska få en tydligare vision så du sedan kan gå vidare på egen hand med dina trädgårdsprojekt.

Pris: 6.900 kr

Resor inom två mils radie från Kullavik ingår i priset. För längre restid tillkommer 500 kr/timme. Gäller vardagar. 

Tradgardsplanering översiktplan och moodboard
Tradgardsplanering översiktsplan och moodboard

RÅDGIVNING

Boka in en trädgårdsrådgivning med oss där vi tillsammans bollar idéer och svarar på dina frågor om hur du kan gå vidare med din planering. Under 1-1,5 timme träffas vi i din trädgård där vi ger dig tips och idéer. Du för anteckningar över vad som sägs under mötet. Det ingår ingen ritning i det här tjänsten. Det går att boka digital rådgivning, då sker mötet via FaceTime. 

Pris: 2.900 kr

Resor inom två mils radie från Kullavik ingår i priset. För längre restid tillkommer 500 kr/timme. Gäller vardagar. 

BELYSNINGSPLAN

Vi tar fram en belysningsplan som visar det bästa sättet att ljussätta din trädgård. Belysningsplanen sammanställs i en ritning med markerade belysningspunkter samt en materiallista över föreslagna armaturer. Vi samarbetar med Markbelysning och använder In-lite produkter i våra belysningsplaner. Läs mer om deras produkter här Pris enligt offert.

PLANTERINGSPLAN

Vill du ha en detaljerad planteringsplan för respektive rabatt med antal växter och växtkombinationer ska du välja till vår planteringsplan. Du får växterna presenterade med bilder och beskrivande texter samt en växtlista över samtliga växter i designförslaget. Växtlistan redovisar sort, c/c-avstånd och antal. Pris enligt offert. 

MARKPLAN

Här får du en detaljerad översikt som beskriver material, mängdberäkning, storlek och mönsterläggning av alla hårdgjorda ytor i din trädgård. Det här tillvalet kan du enbart lägga till om du väljer designpaketet. Pris enligt offert. 

ALBASTUDIO_kontakt

Är du redo att börja planera din trädgård?

Jag hjälper dig att skapa en funktionell och harmonisk utemiljö som är vacker året om. Alla projekt är unika och anpassade efter dina önskemål och behov och utifrån platsens förutsättningar.