Skapa din drömträdgård med en trädgårdsdesigner

En stor uteplats med prunkande växter, en matplats under en skuggande pergola och en skön loungegrupp med kvällssol. Det är lätt att ha många idéer och drömmar om hur trädgården ska se ut, men vad som inte är lika lätt är att veta hur och var du ska börja. Att anlita en trädgårdsdesigner kan öppna upp dina tankar sе att du ser din trädgård med nya ögon, och se möjligheter du inte såg tidigare.

Pandemin har gjort att vi börjat uppskatta hemmet på ett helt nytt sätt. Långa middagar i trädgården istället för att gе ut och äta eller kanske en egen pool att tillbringa dagarna vid. Planer för tillbyggnader sätts igång, men hur får man det att bli en snygg helhet och en förlängning av det som redan finns?

En genomarbetad plan – från idé till genomförande
Vi hjälper dig att formge din trädgård efter dina visioner. I designpaket Trädgårdsdesign läggs vi fokus på form, funktion och design. Vi tar fram ett koncept anpassat efter dina önskemål och som passar din trädgårds förutsättningar. För oss är det viktigt att kunden känner dig delaktig i den kreativa fasen. Vårt första möte är en workshop där vi tillsammans bollar idéer och tänkbara lösningar för de funktioner de vill ha. Vårt mål är att skapa en hållbar trädgård för hela familjen baserat pе era önskemål och behov.

Designen sammanställs sedan i en skalenlig illustrationsplan där trädgårdens olika rum i form av hårdgjorda ytor, sittplatser, gångar och planteringar är inritade. Tillsammans med 3D-vyer får du en bra känsla över slutresultatet. Det blir ett värdefullt underlag som du sedan kan ta vidare till en trädgårdsanläggare.

Skapa din drömträdgård med en trädgårdsdesigner

Varför ska du anlita en trädgårdsdesigner?
En genomarbetad plan handlar till stor del om att slippa göra om, att göra allt i rätt ordning och få ihop helheten. Oavsett om trädgårdsrenoveringen är tänkt att göras i ett svep eller under flera år är det bra att ha en plan. Det spar både tid och pengar. Dе är det enklare att dela upp projektet och göra vissa delar samtidigt för att hålla nere kostnaden.  

Många tror att man behöver ha jättestort hus och trädgård för att anlita en trädgårdsdesigner, men sе är det inte alls. Ibland kan det räcka med att boka en trädgårdsrådgivning där vi tillsammans bollar idéer och diskuterar hur du kan gе vidare med din planering. Inget uppdrag är för litet.

Under Tjänster och priser kan du läsa mer om våra paket och priser

ALBA STUDIO på Instagram

Vill du ha tips, inspiration och kunskap för din trädgård? Spana in vårt instagramkonto @albastudio.se.