Villaträdgård i Träslövsläge

Ett unikt hus nära hamnen i Träslövsläge har fått en lika unik trädgård. En anspråkslös och vacker plats med fina materialval och former som gör trädgården levande. Växterna är valda så att trädgården skall vara lättskött och vacker året om. Ett samarbete med arkitektbyrån  Andersson & Keller i Varberg som har ritat huset.

Projekt: VILLA LEIMAR
Byggstart: Höst 2023
Arkitekt: Andersson & Keller

Vi har bla. ritat in:

FLER SOCIALA YTOR
Runt om i trädgården finns flera sociala ytor att umgås på.

POOLOMRÅDET
Runt poolområdet gjuts ett betonggolv, fin kontast till den fina träfasaden, som löper bort till entrén och över husets östra sida.  Nedsänkta planteringar med vackra växter skapar lummighet.

FINA MATERIALVAL
Material som betong, natursten och trä möter natursingel, gräs och grönska. Fina materialmöten har varit ledordet. 

UTESPA OCH UTEDUSCH
En utespa med platsbyggd sittbänk. Utedusch placeras mot poolhusväggen. Bredvid byggs ett förvaringsskåp för dynor, filtar och pooleksaker. Spaljéväggar ramar in och skapar insynsskydd.

UTEKÖK MED KÖKSÖ
Utekök med nedsänkt grill, pizzaugn och stor avlastningsyta. Köksö med barstolar så kocken och gästerna ser varandra. Stomme i putsad betong, front i trä.

VACKER GRÖNSKA
Nedsänkta planteringar i altanen med fokus på vintergrönt och vackra bladverk. Rabatter som är fina året om. 

PERGOLA
Dubbelpergola med plats för både loungegrupp och matplats. Agerar även som insynsskydd mot gatan. Klätterväxter som slingrar sig på spaljéväggarna skapar en lummig känsla.

KÖKSTRÄDGÅRD
Odlingslådor i zink på en yta av natursingel. Här finns plats för för grönsaksodling, dahlior och sommarblommor. Bärbuskar och växtstöd. Trampstenar så man enkelt gå barfota från altanen och plocka bär.

CYKELFÖRRÅD
Vid entrén byggs ett cykelförråd som cyklarna kan stå under. Ramas in av ett spaljéstaket mot parkeringen.

Vill du ha hjälp med din trädgård?

Här kan du läsa mer om vårt designpaket