Trädgårdens golv

Golvet utformas efter hur du vill använda din trädgård och hur du rör dig i den. Flödet i trädgården är viktigt. Ha en tydlig grundform och gångar som visar vägen till huset och genom trädgården. Planera gångstråken så att du enkelt kan ta dig mellan olika funktioner. Entrén passerar du flera gånger om dagen, en uteplats tillbringar du gärna mycket tid med familj och vänner. Lägg mest krut där och gör de rummen intressanta och ombonade. Val av material är avgörande för vilken funktion ytan ska ha samtidigt som de ska passa till husets stil och karaktär.Ett tips är att börja med de stora formerna och funktionerna och lämna detaljerna och planteringar till sist. Planera för gångstråk, gräsytor, parkeringsyta, sittplatser osv. och låt växtligheten vara det som du ramar in det med.

Med olika material betonar du de olika rummen
Golven i trädgården kan bestå av gräs, trä, singel, marktegel, natursten, betong, trampstenar och marktäckande växter. Variera gärna materialen på de hårdgjorda ytor men håll dig till max tre olika material och låt dem istället komma igen på fler ställen i trädgården, annars kan det lätt ge en för rörig känsla.

Gör det i rätt ordning
Ha en plan för hela trädgården så du gör allt i rätt ordning. Lätt att man börjar göra framsidan av trädgården först när man egentligen borde börja i trädgårdens bakkant så inte maskiner behöver åka över den fina framsidan och delar av trädgården riskerar att förstöras.

Bilderna är lånade inspirationsbilder från @pinterest

ALBA STUDIO på Instagram

Vill du ha tips, inspiration och kunskap för din trädgård? Spana in vårt instagramkonto @albastudio.se.